Campanya europea per l’ús de programari lliure en les contractacions públiques

Compartiu

Public Money? Public Code!, iniciativa de la Free Software Foundation Europe per l'ús de programari lliure en el sector públic.

Campanya europea per l’ús de programari lliure en les contractacions públiques

Amb el lema Public Money? Public Code! (Si són diners públics, el codi ha de ser públic) dotzenes d’entitats i milers de persones a títol individual donen suport a la iniciativa publiccode.eu impulsada per la Free Software Foundation Europe que demana l’ús de programari lliure en el sector públic.

Els serveis digitals oferts i utilitzats per les nostres administracions públiques són infraestructures crítiques del segle XXI per a les nacions democràtiques. Per a assegurar la fiabilitat d’aquests serveis, les administracions públiques han de garantir que controlen totalment el programari i els sistemes informàtics, que són el cor de la infraestructura digital de la nostra societat.

Petició per a signar la carta oberta

La campanya demana requerir per llei que el programari finançat pel sector públic estigui disponible amb una llicència de programari lliure o obert. Podeu familiaritzar-vos amb la campanya en https://publiccode.eu/ca/.

Us encoratgem a signar la carta oberta en https://publiccode.eu/ca/openletter/ a títol individual o com a organització. La Free Software Foundation Europe donarà totes les signatures als representants de tota Europa que estan debatent sobre la llibertat del programari en l’administració pública.

Contribució de Softcatalà

Softcatalà ha contribuït amb la traducció en català dels materials de la web de la campanya. Som una de les entitats adherides a la iniciativa i col·laborem en la seva difusió. Considerem fonamental l’ús del programari lliure en el sector públic, i així ho hem defensat des de sempre, i a més ara és especialment oportú fer la petició a escala europea.


Comentaris