Arriba el Twitter en català i com configurar-lo

Compartiu


Antecedents

Dijous a la nit va entrar en servei la traducció al català de la web de twitter.com per a ordinadors, traduïda en un mes per uns 5.000 voluntaris a través del centre de traducció de Twitter. Aquesta fita s’aconsegueix després d’una campanya encapçalada pel periodista Albert Cuesta (@albertcuesta) que durant mesos ha demanat la possibilitat de tenir el twitter en català.

La traducció no és completa i encara cal ajuda per traduir les aplicacions mòbils, les pàgines d’ajuda i altres apartats, i que tothom qui vulgui és a temps d’apuntar-se com a traductor o de proposar millores.

El lloc web Twitter en català fa un seguiment del nombre d’usuaris que tenen l’aplicació en català, es van assolir els 15.000 en els primers tres dies de publicació.

Twiter en català a la web

Per tal de configurar l’aplicació web de Twitter en català cal seguir els següents passos:

1. Cal entrar amb el nostre nom d’usuari a twitter.com.

2. Cal anar a les Preferències (icona a l’extrem superior esquerra amb un home), seleccionar el català a l’opció de llengua i desar els canvis.

Un cop fets aquests passos, l’aplicació apareixerà en català.

Twiter en català a la Blackberry

Per als usuaris de BlackBerry, piular amb una aplicació en català no és cap novetat. Fa  mesos que ho fan  habitualment, perquè l’aplicació oficial de Twitter per a aquest sistema operatiu és l’única que es troba disponible en el nostre idioma. L’explicació és senzilla: del seu desenvolupament no se’n fa càrrec Twitter sinó RIM (Research In Motion), que sempre ha donat suport al català. L’aplicació és gratuïta i es descarrega de l’App World.

Twiter en català a l’Android, l’iPhone i l’Ipad

Els usuaris de l’iOS (iPhone, iPad) i Android no disposen d’aplicació oficial de Twitter en català per als seus aparells. Afortunadament, n’hi ha al menys una de tercers que sí que té en compte el nostre idioma. Es tracta de HootSuite, disponible per als sistemes operatius indicats -i de fet, també per a BlackBerry i per al web-. Un equip de voluntaris amb Miquel Labòria al capdavant va traduir HootSuite al català fa gairebé un any.

Article basat en els següents textos:

 


Comentaris