Amical Viquipèdia lliura els premis Viquibalear

Compartiu


Estudiants de secundària i batxillerat de les Illes Balears han creat més de 450 articles a la Viquipèdia en català

Els premis Viquibalear 2010 ja té guardonats. Entre els dies 26 i 30 de març Amical Viquipèdia lliurarà els premis als alumnes de Secundària i Batxillerat que han contribuït a millorar la Viquipèdia. Hi van participar un total de 165 alumnes de 13 centres de les Illes Balears que, amb 472 articles nous, representa una activitat de gairebé 3 articles nous per alumne i també de 7 articles per dia, des que va començar el concurs el 20 de desembre del 2009.

Viquibalear és un projecte de l’Amical que encoratja els alumnes de les Illes Balears a treballar en equip mitjançant la creació i millora d’articles de la Viquipèdia. Organitzats en grups sota l’ajuda i supervisió d’un professor, que ha rebut prèviament un curs sobre el sistema col·laboratiu “wiki” dels projectes de la Fundació Wikimèdia, l’Amical consciencia el jovent sobre els valors de la col·laboració mútua i promou la lliure divulgació del coneixement i de la cultura balear.

Aquesta aplicació didàctica, coordinada pels professors Pau Cabot i Antoni Salvà, que també són viquipedistes i membres de l’Amical, ha comptat amb el suport de la Direcció General d’Innovació i Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears.

La relació dels premiats, decidida pel jurat el proppassat dimecres 4 de març, és la següent:

 • Alumnes amb més articles traslladats
  Dues alumnes, Clauka8 i María Amaro Jiménez, han estat les alumnes que més articles han traslladat a la Viquipèdia, amb un total de 77 i 12 articles, respectivament. Cadascuna rebrà el premi d’un ordinador portàtil. En el segon cas, és la guanyadora en la modalitat de més articles traslladats de temàtica balear.
 • Grup d’alumnes amb més articles traslladats
  El professor Tonibaveroni de l’IES Antoni Maura, de Palma de Mallorca, ha coordinat un grup d’alumnes que ha bolcat un nombre total de 232 articles a la Viquipèdia. Els seus alumnes rebran un iPod de regal, entre els quals es troba l’alumna editora més prolífica, Clauka8, i Baveroni també serà premiat amb un ordinador portàtil.
 • Millor article nou i, també, millor ampliació d’article
  Els alumnes Veronica, Andrea, Antonio, Linkswordie i Suso, de l’IES Xarc d’Eivissa, seran guardonats amb un lot de llibres i un  iPod, per haver elaborat el millor article d’enguany a Viquibalear, “Torres de defensa de les Pitiüses” i, alhora, per la millor ampliació d’article amb “Forn de calç“. El professor d’aquest grup, Ernest, també ha rebut un iPod de regal.

Finalment, el jurat ha decidit guardonar amb un iPod la resta dels deu primers alumnes de la classificació individual, que són: Jquetgles, More, Dani Caules, Julián Correa, Marta ensesa, Antonio.rodriguez, Cbenito, Berto Gomila, Siull05 i Alexia17.

L’Amical Viquipèdia, per mitjà del coordinador de Viquibalear, Pau Cabot, lliurarà els premis als joves i precoços viquipedistes en les següents dates:

 • Alumnes de Mallorca
  Data: Divendres 26 de març, a les 13h.
  Lloc: IES Antoni Maura (Palma).
  Nota: Aquest acte comptarà amb l’assistència de Joan Gomà, president de l’Amical.
 • Alumnes de Menorca
  Data: Dilluns 29 de març, a les 11h.
  Lloc: IES Pascual Calbó
 • Alumnes d’Eivissa
  Data: Dimarts 30 de març, a les 11h.
  Lloc: IES Xarc

Contacte

 Més informació


Comentaris