L’Ajuntament de Rubí publica el llibre Iniciació al Programari Lliure

Compartiu


L’Ajuntament de Rubí ha presentat Iniciació al Programari Lliure (140p), un llibre destinat a nous usuaris i centrat en les aplicacions lliures més populars: Firefox, Thunderbird, Gaim, OpenOffice.org, GIMP i Inkscape. L’obra està redactada en un llenguatge planer apte per a tots els públics i fa un ús extensiu de captures de pantalla i altres il·lustracions. L’Ajuntament ha imprès 15.000 còpies que seran distribuïdes gratuïtament entre la població i seran utilitzades als cursos de noves tecnologies impulsats des del consistori.

El llibre ha estat escrit per Quim Gil i editat per Edit Lin, amb la col·laboració de Carlos Fenollosa i altres membres de la comunitat. Els continguts han estat publicats amb una llicència oberta i estan disponibles al wiki de l’autor.

Tot i que està planejat repartir el llibre amb la combinació d’un LiveCD basat en Ubuntu i GNOME, el text és igualment vàlid per a usuaris d’altres sistemes operatius, incloent MS Windows. No és tracta d’un manual d’ús, sinó d’una guia d’iniciació que té com a objectiu despertar l’interès dels ciutadans i mostrar-los les vies per a seguir aprenent pel seu compte.

Més informació a la nota de premsa i el bloc de l’autor.


Comentaris