Ajudes Fellowship de la FSFE per als contribuïdors actius en projectes de programari lliure

Compartiu


La Free Software Foundation Europe (Fundació Europea pel Programari lliure) comença a oferir des del 3 de novembre ajudes «Fellowship» cada mes a aquella gent més activa en el món del programari lliure que no es pugui permetre pagar la taxa d’una «Fellowship». Si sou un col·laborador actiu en un camp del programari lliure: desenvolupador, simpatitzant, si heu organitzat esdeveniments pel programari lliure, o  bé si acostumeu a fer presentacions a esdeveniments o a universitats i escoles, llavors podeu sol·licitar una «Fellowship» gratuïta.

Ser «Fellow» de la FSFE us permet implicar-vos en les activitats de la Fundació, treballar amb la gent de la FSFE i, a més, utilitzar-ne la infrastructura. Aquesta és la manera amb què la FSFE vol agrair a aquella gent que ha dedicat esforços a contribuir en diferents projectes al voltant del programari lliure.

Durant tot l’any es regalaran 36 ajudes de «Fellowship» (3 cada mes). Tot això ha estat possible gràcies a les donacions que ha rebut la FSFE darrerament.

La «Fellowship» <http://fellowship.fsfe.org/> és la via principal amb què hom pot identificar-se amb la FSFE i donar-hi suport. Aquesta consisteix en tres vessants: ajuda financera, acció política i implicació activa. Actualment s’ofereix l’ajuda de la «Fellowship» a aquelles persones que hagin demostrat llur dedicació a la causa del programari lliure. No permetrem que les problemàtiques econòmiques puguin deixar fora a qui vulgui format part de la comunitat de la Fellowship – diu Matthias Kirschner, el coordinador del programa.

Podeu llegir-ne més informació a: http://www.fsfe.org/news/2009/news-20091109-01.en.html (en anglès)

La Free Software Foundation Europe es dedica a donar suport a  molts d’aquests assumptes, assegurar el programari lliure políticament i , en definitva, tot allò rellevant al programari lliure a Europa. Crear consciència legal, i donar llibertat a la gent tot oferint suport al desenvolupament del programari lliure són alguns dels principals objectius de la FSFE.

La «Fellowship» de la FSFE és un programa que ofereix la possibilitat d’ajudar la FSFE i, al mateix temps, contribuir activament en les activitats, discussions dels membres i, en funció de la col·laboració, participar a les eleccions anuals. Com a «Fellow», hom és lliure de triar com vol contribuir-hi: http://fellowship.fsfe.org/ .

Què s’hi guanya en ser «Fellow» de la FSFE?

  • més visibilitat en la comunitat de programari lliure europea
  • coneixement sobre les activitats de la FSFE i la importància de la part política i legal del programari lliure
  • un alias @fsfe per a l’adreça electrònica
  • un usuari en el wiki de la «Fellowship» i a la plataforma de blogs
  • accés al sistema de missatgeria intern (Jabber), on trobar-se amb «Fellows» d’arreu del món, l’equip de FSFE i parlar/intercanviar idees o demanar opinions
  • una cripto-targeta Open PGP personalitzada <http://fellowship.fsfe.org/card.en.html>, posant-vos en la línia de front d’aquells que estan compromesos amb les qüestions de privadesa, seguretat i autodeterminació digital.

Comentaris