Adobe publica la versió en català de l’Acrobat Reader

Compartiu


La setmana passada Adobe va fer una actualització de seguretat per al seu lector de fitxers PDF, l’Acrobat Reader. Aquesta actualització consistia bé en aplicar uns pegats a la versió actual, la 9.0 o bé instal·lar una nova versió, la 9.1.

La bona notícia és que aquesta versió 9.1 també està disponible, per primera vegada, en llengua catalana. Fins ara, Adobe utilitzava una tecnologia de paquets d’idioma semblant a la utilitzada per Microsoft: s’instal·lava el programa en castellà i, a continuació, amb el paquet d’idioma es canviava l’idioma de la interfície al català.

Però amb la versió 9.1 Adobe finalment ha optat per distribuir una versió completa en català per a Windows, amb el seu propi programa d’instal·lació.

Amb aquesta versió l’usuari només ha de baixar un fitxer i instal·lar-lo al seu ordinador, de la mateixa forma que faria amb qualsevol altre idioma. Tot el procés d’instal·lació es realitza en català.

Un cop instal·lat, el programa ofereix la mateixa funcionalitat disponible en la resta d’idiomes, en tractar-se d’una traducció integral. La única excepció és l’ajuda online, que es mostra en castellà.

Ara per ara aquesta nova versió en català úniament està disponible per a Windows i cal baixar-la directament del servidor de distribució d’Adobe (en forma d’EXE –25 MB– o MSI –44 MB–). Si l’usuari visita la web de l’Acrobat Reader encara no pot seleccionar de baixar la versió en català.

De totes formes, es bo recordar que des de fa anys els usuaris catalans ja disposavem d’alternatives a l’Acrobat Reader en la nostra llengua, com per exemple el Foxit reader.

Acrobat reader en català visualitzant un llibre disponible a Google Books

Acrobat reader en català visualitzant un llibre disponible a Google Books


Comentaris