Actualització de seguretat del Firefox en català i correcció del Mozilla 1.7.5

Compartiu


Gairebé quatre mesos després de la sortida del Firefox 1.0 s’ha presentat la versió 1.0.1 d’aquest innovador navegador, disponible en català, gràcies a l’estreta col·laboració de Softcatalà, la Fundació Mozilla, el grup de localització de Mozilla i Mozilla Europa.

Aquesta versió és una actualització de seguretat d’algunes de les errades i vulnerabilitats que s’han detectat durant els darrers mesos.

Caldrà, però, esperar uns tres mesos per a l’aparició de la versió 1.1, que inclourà canvis més importants i algunes correccions lingüístiques que s’han anat proposant, especialment des de la llista del Navegador.

Els usuaris de Windows podeu actualitzar el vostre navegador a la darrera versió fent un clic en una fletxa blanca, dins d’una rodona vermella, que trobareu al marge superior dret del vostre navegador. Si no veieu aquesta fletxa, podeu anar a Eines->Opcions->Avançat->Actualització de programari, feu clic a Comprova-ho ara i seguiu les instruccions. Per descomptat, també podeu baixar-vos directament l’instal·lador d’aquesta versió.

Per a GNU/Linux i Mac OS X, l’opció anterior encara no és funcional, però podeu baixar-vos la versió 1.0.1 des de la pàgina del projecte Mozilla en català, Mozilla Europa o la pàgina principal de Mozilla.

Properament tindrem també actualitzacions per al Thunderbird i el Mozilla.

D’altra banda, hem corregit, els binaris en català del Mozilla 1.7.5, un error que impedia l’exportació de la llibreta d’adreces. En la versió original en anglès i en altres idiomes aquest error podria no estar solucionat, de manera que, si heu instal·lat el paquet d’idioma català a sobre d’una versió 1.7.5 en altres idiomes, és molt probable que no es corregeixi. Si voleu fer servir aquesta funcionalitat, us podeu baixar els binaris des de la pàgina del projecte Mozilla en català.

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per a la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb internet i les noves tecnologies a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org


Comentaris