Actualització del resum de situació del Baròmetre de l’ús del català a Internet de WICCAC a 26-6-2011

Compartiu


 

Actualització mensual del resum de situació del Baròmetre de l’ús del català a Internet de WICCAC a 26 de juny del 2011.


Resum de dades destacades
:

 • El percentatge global d’ús del català és del 60,00% (mitjà), un 0,06 percentual superior al del mes anterior (59,94%).
 • Hi ha 11 dels 35 sectors analitzats a l’estudi que tenen un percentatge d’ús del català inferior al 50%. N’hi ha 7 que tenen un percentatge del 30 al 50% (baix) i 4 inferior al 30% (molt baix).

Notícies destacades del mes de juny:

 

 • Ràdio Barcelona (Cadena Ser)Des de fa uns dos mesos, Ràdio Barcelona (Cadena Ser) té nova web en català, accessible des del domini radiobarcelona.cat, que redirecciona a cadenaser.com. Celebrem aquest fet que fa que, per fi, l’emissora de ràdio més antiga d’Espanya (EAJ-1), fundada a Barcelona l’any 1924, tingui web en la llengua pròpia del país.

 

 • CebadoCuriosament coincidint en el temps, les cadenes de perruqueries Cebado i Iranzo han incorporat recentment versió en català a les seves webs. Totes dues van ser fundades a Barcelona i tenen molts anys d’història en el món de la perruqueria. Cebado té franquícies en diversos punts d’Espanya. Es tracta d’una nova dada positiva sobre l’ús del català a Internet.

 

 

 • Navegador FirefoxSoftcatalà, conjuntament amb la comunitat de Mozilla, va presentar la traducció al català de la nova versió 5 del navegador Firefox. Aquesta nova versió, pocs mesos després de la versió 4, és la primera versió estable després de la nova política d’alliberament d’aplicacions de Mozilla. A la notícia de Softcatalà sobre aquest tema, publicada el passat 21 de juny, s’hi destaquen aquestes novetats:
  • Animacions CSS.
  • Un major rendiment d’aplicacions web que fan ús intensiu del JavaScript.
  • Millores en la implementació de l’HTML5 i altres formats relacionats

 

 • Plataforma per la Llengua Canet de MarA la pàgina web de la Plataforma per la Llengua Canet de Mar s’hi poden trobar un parell de notícies de la xerrada que Joan Soler, membre de l’equip de coordinadors de WICCAC, hi va fer el passat 10 de juny sobre ‘La situació del català a Internet’. El títol de la notícia posterior a la xerrada és un significatiu: ‘El català a Internet té en general una bona salut’.

  Joan Soler va ser entrevistat el matí del mateix dia 10 de juny en el programa La Rierada de Ràdio Canet. Si voleu escoltar l’entrevista feu clic en aquest enllaç i a continuació aneu al minut 01:04:30, un cop descarregat el fitxer mp3 (tot el programa, 136 MB).

 

 • També destaquem que de les webs incorporades aquest mes al baròmetre tenen versió en català, entre altres: Señor i Decántalo.

 

 • En sentit negatiu, destaquem que de les webs incorporades aquest mes al baròmetre no tenen versió en català, entre altres: Alstom.

 


Enllaços Baròmetre:

Altres enllaços relacionats:


Comentaris