10 anys del programa l’Internauta de Catalunya Ràdio

Compartiu


L’Internauta, de Catalunya Ràdio, va emetre per primer cop l’any 1995, i es va convertir en el primer programa dedicat a Internet i a les noves tecnologies en el món de la ràdio en català. Des d’aleshores s’ha mantingut en antena i ha arribat sempre puntualment a la cita amb els seus oients, presentat inicialment per en Jordi Vendrell, desaparegut el 2001, i posteriorment, i fins avui, per en Vicent Partal, que n’havia estat un estret col·laborador. Des de bon començament es va configurar la llista internauta, que va esdevenir un punt de trobada dels primers internautes dels Països Catalans.

Per l’Internauta han passat empresaris, entusiastes informàtics, polítics, periodistes, etc., que, a través de l’entrevista personal de cada setmana, han anat aclarint temes relacionats amb Internet i la Societat de la Informació. El 1998, en Quico Llach hi va ser entrevistat en directe des del Sonimag; aquesta va ser la primera entrevista que ens van fer com a Softcatalà a la ràdio. A més de les entrevistes, el programa ha comptat amb la col·laboració d’en Joan Jofra, que ha anat desgranant puntualment l’actualitat informativa de la Xarxa.

Enguany, en el seu desè aniversari, l’Internauta torna els dissabtes a les tres de la tarda, la seva hora de sempre, després d’un temps en què s’ha emès la nit de diumenge a dilluns, incorporant com a novetat la seva emissió amb podcast.

A més de l’Internauta, altres espais en català sobre noves tecnologies que també s’han anat consolidant són “Game Over” d’Ona Catalana, “Mallorca en Xarxa” d’Ona Mallorca, i “La Malla” de COM Ràdio.


Comentaris