Publicitat
Publicitat

LibreOffice


Dreceres ràpides: navegació, cerca

LibreOfficelogo.png

Lloc web: http://www.documentfoundation.org/

Contacte(s): Jmontane

Podeu subscriure-us a la llista de correu del projecte per contribuir-hi.

Contingut

[modifica] Descripció

El LibreOffice és una versió derivada per part de l'antiga comunitat de l'OpenOffice.org. Conté un processador de textos (Writer) compatible amb Microsoft Word, un gestor de fulls de càlcul (Calc) compatible amb Microsoft Excel, un editor de presentacions (Impress) compatible amb Microsoft Power Point, un editor de bases de dades (Base) que pot importar bases de dades Microsoft Access, un editor de dibuixos vectorials i gràfics (Draw) i un editor de fórmules matemàtiques (Math).

Les distribucions de GNU/Linux més conegudes com ara Debian, Ubuntu, OpenSUSE o Fedora inclouen LibreOffice com a paquet ofimàtic.

.

LibreOfficelogo.png

Baixada al Rebost:
LibreOffice

[modifica] Com puc ajudar-vos?

Podeu ajudar-nos a traduir el LibreOffice. A la pàgina del projecte de traducció al català teniu tots els detalls de com participar-hi.

[modifica] Política de versions

El LibreOffice usa una planificació de versions planificada segons calendari. Això és, no s'espera a tenir alguna funcionalitat o error determinats corregits, és basa (tant com sigui possible) en el calendari planificat. Això reforça la disciplina en la introducció de correccions, dóna previsibilitat i permet alliberar noves versions de forma regular. Aquest model s'ha demostrat eficient per produir millor programari lliure de qualitat.

Publicar versions basant-se en el calendari contenta a tot tipus d'usuaris. Els usuaris més entusiastes poden començar usant les versions X.Y.0, amb noves funcionalitats i també amb errors coneguts. Mentre que els usuaris més conservadors poden esperar a versions de correcció d'errors X.Y.1 o X.Y.2. Fins i tot els usuaris molt més conservadors estaran satisfets amb versions posteriors de correcció d'errors, per exemple una X.Y.3.

La sincronització del nostre calendari de llançaments amb altres projectes del programari lliure també té avantatges, permet que les noves característiques del LibreOffice arribin als usuaris tan aviat com sigui possible, amb un mínim de retard cicle de distribució. En conseqüència, l'objectiu és publicar versions cada 6 mesos.

Com a resultat, els usuaris obtenen una [https://wiki.documentfoundation.org/ReleasePlan versió nova X.Y.0 cada 6 mesos], amb una àmplia gamma de característiques, correccions i millores. A més, es publiquen versions X.Y.Z de correcció d'errors periòdicament. La primera versió X.Y.0 està pensada per al usuaris més entusiastes (early-adopters). S'aconsella als usuaris més conservadors d'esperar a una versió de correcció posterior X.Y.Z.

[modifica] Àrea de baixada

[modifica] LibreOffice 4.1.0 (branca principal) i 4.0.4 (branca anterior) per a Windows, Linux i Mac

[modifica] Versions anteriors

[modifica] Ajuda

L'ajuda del LibreOffice es pot consultar en línia, o també podeu baixar-la i intal·lar-la en el vostre equip.

[modifica] Diccionaris

De forma predeterminada, el LibreOffice 3.5 i superior instal·la els diccionaris per al català si teniu un equip configurat en català o espanyol. Però si necessiteu les extensions, podeu baixar-les de forma independent

També podeu afegir l'extensió LanguageTool, no inclosa de sèrie al LibreOffice, que proporciona correcció gramatical, sintàctica i d'estil al LibreOffice i l'Apache OpenOffice.

[modifica] Notícies

Notícies del LibreOffice i l'OpenOffice.org a Sofcatalà

[modifica] Manuals i documentació

Visiteu la pàgina de manuals i documentació.

[modifica] Materials de promoció

Tríptic del LibreOffice 4 (en format PDF i ODT)

Targetes de referència de dreceres de teclat del LibreOffice 4.0:

  • Writer, Calc i Base (en format PDF i ODT)
  • Writer, Calc i Draw (en format PDF i ODT)
  • Writer, Calc i Impress (en format PDF i ODT)
  • Writer, Calc i Math (en format PDF i ODT)
  • Writer, Impress i Base (en format PDF i ODT)
  • Writer, Impress i Draw (en format PDF i ODT)
  • Writer, Impress i Math (en format PDF i ODT)
  • Calc, Impress i Base (en format PDF i ODT)
  • Calc, Impress i Draw (en format PDF i ODT)
  • Calc, Impress i Math (en format PDF i ODT)

[modifica] Agraïments

Aquest projecte no hauria estat possible sense l'ajuda, entre altres, de les següents persones:

Vicky Alins, Marc Belzunces, Judith Bosch, Jesús Corrius, Òscar del Pozo, Miquel Escarrà, Mireia Farrús, Vicent Fornés, Adolf Fuertes, David Gil, Anna Grau, Pere Gualler, Ester Haba, Toni Hermoso, Adolf M. Iglesias, Pau Iranzo, Jordi Irazuzta, Amaia Iturraspe, Jordi Jover, Quico Llach, Marcel López, Jordi Mallach, Jordi Mas, Laia Miralles, Josep Molés, Joan Montané, Núria Montesinos, Joan Moratinos, Jesús Moreno, Míriam Pérez, Pere Pasqual Pérez, Josep Puigdemont, Toni Rosado, Jordi Serratosa, Xavi Serrats, Begonya Soler, Josep M. Suelves, Laura Vilanova, Martí Villaret, Sílvia Miranda, Oriol Gordó. També Montse Font Roura, Judith Rodríguez, Maria Luna i Marta Grané del TERMCAT per la seva ajuda en la traducció de la documentació de la versió 3.0 i 3.1.

Separa Categories