Publicitat
Publicitat

Wubi

Aquesta és la revisió aprovada d'aquesta pàgina, així com la més recent.

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Logo Wubi.png
Captura Wubi.png

Autor:

[[Has Author::Equip de l'instal·lador de l'Ubuntu]]

Llicència:

Programari lliure (GPL2)

Lloc web:

http://wubi-installer.org


Veieu cap problema en aquesta fitxa?
Problema amb la fitxa
2.92
(119 vots)

Baixada

Windows-ico-rebost.png
Per a Windows (11.04) 1.4 MB
Fletxa baixada rebost.jpg

Descripció

ATENCIÓ: el fabricant del programari recomano NO instal·lar el wubi en el windows 8, sinó fer una instal·lació normal.

El Wubi (acrònim de «Windows UBuntu Installer») és l'instal·lador oficial de l'Ubuntu per al Windows, el qual permet als usuaris del Windows entrar al món del Linux amb un simple clic del ratolí.

Amb el Wubi podreu instal·lar i desinstal·lar l'Ubuntu de manera fàcil i segura, tal com si es tractés d'una aplicació normal del Windows.

Les seves característiques principals són les següents:

  • Senzill: no cal enregistrar cap CD. Simplement haureu d'executar l'instal·lador, introduir un nom i una contrasenya per al compte nou, fer clic a «Instal·la» i deixar que el programa faci la seva feina. Mentrestant podeu fer altres activitats.
  • Segur: no es modificarà el Windows. El Wubi només afegeix una opció per a arrencar l'Ubuntu a l'inici. No us caldrà modificar les particions del disc dur, instal·lar cap carregador especial ni instal·lar cap controlador. Funciona simplement com un programa normal per al Windows.
  • Discret: el Wubi manté la majoria dels fitxers en una carpeta. Si decidiu que no el voleu utilitzar més, el podeu desinstal·lar com qualsevol altra aplicació per al Windows.

Nota: la llista desplegable «Mida de la instal·lació» fa referència a la mida de la instal·lació en Gigabytes (Gb), tot i que les unitats no apareixen en el text. Es tracta simplement d'un error de visualització del programa, degut al qual només es mostra una part del text traduït.

Aviseu-nos d'un problema a la fitxa

Apunteu tot allò que sigui problemes amb la fitxa o els enllaços de baixada. Per a problemes que tingueu amb el funcionament del programa, adreceu-vos als fòrums, a les llistes de correu o al web de l'autor del programa. No contestarem cap missatge relacionat amb problemes propis dels programes, atès que l'equip del Rebost de Softcatalà no té capacitat de ser un servei d'assistència tècnica.

Nom:
Adreça electrònica: (opcional)
Comentari:
Comprovació: Escriviu l'any actual al revés (obligatori)