Publicitat
Publicitat

Ubuntu

Aquesta és la revisió aprovada d'aquesta pàgina, així com la més recent.

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Logo Ubuntu Símbol.png
Ubuntu-12.10.png

Autor:

Canonical Ltd

Llicència:

Programari lliure

Lloc web:

http://www.ubuntu.com


Veieu cap problema en aquesta fitxa?
Problema amb la fitxa
3.38
(364 vots)

Baixada

Linux-ico-rebost.png
Per a Linux64 (13.10) 842.09 MB
Fletxa baixada rebost.jpg
Linux-ico-rebost.png
Per a Linux32 (13.10) 853.54 MB
Fletxa baixada rebost.jpg
OSX-ico-rebost.png
Per a OSX (13.10) 840.19 MB
Fletxa baixada rebost.jpg

Descripció

L'Ubuntu és el sistema operatiu lliure més popular, amb 20 milions d'usuaris arreu del món. Està basat en el nucli Linux, l'escriptori GNOME i l'entorn Unity, completament traduït al català. Disposa de més de 25.000 programes gratuïts fàcilment instal·lables, els principals dels quals disponibles en català.

Entre els programes que s'instal·len per defecte trobem el navegador Firefox, el gestor de correu Thunderbird, el paquet ofimàtic LibreOffice, el programa de gestió de fotos Shotwell, el programa de missatgeria Empathy, el reproductor de música Rhythmbox, el reproductor de vídeo Totem, l'enregistrador de CD/DVD Brasero, un client de BitTorrent i moltes altres eines que ens permeten treballar i navegar per Internet des del primer moment. I tot completament de franc. Si voleu provar GNU/Linux, l'Ubuntu és una molt bona opció.

Aquesta versió que us n'oferim és la versió estàndard d'escriptori per a 32 bits. Si voleu altres versions, visiteu el lloc web de l'Ubuntu.

Nota: Tan bon punt inicieu la instal·lació, trieu el català. Si esteu connectats a Internet, es baixaran tots els paquets de llengua necessaris i no caldrà que feu res més. Si no hi esteu connectats en el moment de la instal·lació, o us trobeu amb un escriptori amb menús en català i anglès, connecteu-vos a Internet, entreu a l'Ubuntu, premeu la combinació de tecles Windows + A i escriviu «suport» a la pantalla de cerca d'aplicacions. Allí seleccioneu «Suport d'idioma» i trieu el català. Un cop fet això, sortir i tornar a entrar a la sessió perquè tot es mostri en català.

Aviseu-nos d'un problema a la fitxa

Apunteu tot allò que sigui problemes amb la fitxa o els enllaços de baixada. Per a problemes que tingueu amb el funcionament del programa, adreceu-vos als fòrums, a les llistes de correu o al web de l'autor del programa. No contestarem cap missatge relacionat amb problemes propis dels programes, atès que l'equip del Rebost de Softcatalà no té capacitat de ser un servei d'assistència tècnica.

Nom:
Adreça electrònica: (opcional)
Comentari:
Comprovació: Escriviu l'any actual al revés (obligatori)