Publicitat
Publicitat

Actualitat

tecnològica i de llengua catalana

Softcatalà obté el premi Carme Serrallonga a la qualitat lingüística

Softcatalà

El Premi Carme Serrallonga a la qualitat lingüística, que atorga anualment la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, ha estat concedit per unanimitat en la modalitat “Premi de l’estudiant” a l’alumne Esteve Valls i Alecha, estudiant de Filologia Catalana a la UB, pel seu treball sobre el cafè-bar Jimmy Jazz d’Igualada, i el “Premi de l’entitat” a Softcatalà, per la seva contribució a la incorporació del català en les noves tecnologies.

Lliurament Premi Carme Serrallonga
Lliurament del premi

Així mateix, el jurat ha decidit atorgar un premi secundari a l’estudiant Míriam Farelo, que ha estat qui ha fet la millor proposta de l’entitat guanyadora.

El lliurament de la dotzena edició del Premi Carme Serrallonga anirà a càrrec de l’escriptor Lluís Anton Baulenas, i tindrà lloc el proper dimarts 26 d’abril a les 12 hores a l’Aula Capella. L’acte s’iniciarà amb la proposta Ambigú, preparada pel grup de teatre Nimú de la Facultat de Filologia, amb el suport de les associacions d’estudiants Hom i Alter-Arte. El jurat del premi està compost per Jordi Matas, Vicerector de Relacions Institucionals i Política Lingüística de la UB, Montserrat Camps, degana de la Facultat de Filologia, Lídia Pons, presidenta de la Comissió de Dinamització Lingüística de la Facultat de Filologia, Farners Llinàs, de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, i Emili Boix, professor de Filologia Catalana de la UB.

Publicitat

Comentaris

Gràcies a la Míriam   

No acabava d'entendre això entre els premis a estudiants i els reconeixements a entitats i empresa i després d'una cerca a l'amic Google he trobat les bases de la convocatòria... i em sembla entendre que el reconeixement a Softcatalà ha estat fruit del treball i la defensa que n'ha fet la Míriam Farelo. Com que això de premi secundari sona a premi de consolació... doncs, crec que és just d'agraïr-li públicament l'esforç i el seu treball en defensar la candidatura de Softcatalà. Gràcies en nom de tots els qui, des de fa molts anys som habituals de Softcatalà. Aprofito per agraïr-vos a tots i totes els qui dediqueu moltes hores per oferir-nos programari de 'primera divisió' en català.

Miquel

Gràcies a vosaltres   

Gent de Softcatalà! Sóc la Míriam Farelo. Doncs sí teniu raó els Premis Carme Serrallonga s'atorguen a empreses o col·lectius que no només fan una difusió de la llengua catalana, sinó que també en fan un ús correcte. Jo ja fa temps que us conec per mitjà d'uns amics que són uns adeptes de les noves tecnologies (els amics d'Arenys.org). I des de llavors que us he anat seguint.

La veritat és que la que hauria d'estar agraïda sóc jo per aquesta feina que heu fet de manera dessinteressada. Heu demostrat que us estimeu la llengua catalana i el que és més important, l'heu posada a l'abast de tothom.

Espero que aquesta feina continui per molts anys i també aprofito per dir-vos que estic a la vostra disposició.

Gràcies de nou i visca el català!


Sessió