Softcatalà participa en la campanya d’alfabetització digital de la Regidoria Ciutat del Coneixement

Compartiu


La Regidoria Ciutat del Coneixement de l’Ajuntament de Barcelona està promovent una campanya d’alfabetització digital. La nova iniciativa, en la línia de treball oberta destinada a fomentar l’ús de les noves tecnologies per part de la població i, després de la campanya Cibercivisme, distribuirà aquesta vegada, en forma de 7 fascicles informatius gratuïts, uns tutorials d’ús de diverses aplicacions informàtiques de programari lliure. L’objectiu de la iniciativa és fomentar l’ús d’aquest tipus d’aplicacions.

Softcatalà ha participat activament en la redacció dels fascicles, que es publicaran segons la llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 Espanya i es podran descarregar gratuïtament per Internet.

La campanya ha començat ja durant aquest mes de març amb l’edició d’un fascicle d’introducció del programari lliure i acabarà el març de l’any vinent. El calendari de distribució dels fascicles previst és el següent:

* GNU/Linux (sistema operatiu) març de 2006
* Firefox (navegador) maig de 2006
* ThunderBird (correu-e) i Gaim (missatgeria instantània) juliol de 2006
* Gimp i Inkscape (tractament gràfic) setembre de 2006
* OOo Write (tractament de textos) i OOo Calc (full de càlcul) novembre de 2006
* OOo Impress (presentacions) i OOo Draw (dibuix) gener de 2007
* OOo Base (gestor de bases de dades) març de 2007

La iniciativa, encara que destinada a la població en general, va enfocada principalment a qui no té accés a les noves tecnologies o no en té prou coneixement i per aquest motiu, els fascicles, a part de poder descarregar-se lliurement a través del web, es distribuiran en centres públics com biblioteques, casals de gent gran, escoles, centres cívics o associacions de caire social. Es distribuiran un total de 25.000 còpies per cadascun.

Softcatalà és una associació sense ànim de lucre que treballa per a la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris