Les memòries intermèdies són dipòsits temporals per a dades de la imatge, es creen quan es retalla o es copia una part d'un dibuixable (una capa, una màscara de la capa, etc.). Hi ha dues maneres per desar un document en aquesta memòria intermèdia: «Buffer».
→ → o → → Apareix un diàleg que us demanarà que nomeneu la memòria intermèdia per emmagatzemar-ne les dades. No hi ha un límit en la quantitat de memòria intermèdia amb nom que es pot crear, encara que també consumeix una part de la memòria. El terme anglès per Memòria intermèdia ésEl diàleg de la «Memòria intermèdia» mostra el contingut de totes les memòries intermèdies amb nom, i permet operar amb elles de diverses maneres. També mostra, en la part superior, el contingut de la memòria intermèdia, però és només una mostra: no s'hi pot fer res.
![]() |
Atenció |
---|---|
Les memòries intermèdies no es desen d'una sessió a una altra. Només es pot desar el seu contingut enganxant-ho en les imatges. |
Aquest diàleg és un diàleg acoblable; mireu la secció Secció 2.3, «Diàlegs i acobladors» sobre el seu ús.
Podeu accedir-hi:
Des d'un menú de la imatge
→ → ;des del menú de la pestanya en qualsevol diàleg acoblable fent clic a i seleccionant → .
En el menú finestres separades que només existeix si almenys un diàleg roman obert. En aquest cas, podeu obrir el diàleg «Memòria intermèdia» des del menú de la imatge: → .
, hi ha una llista deFer clic sobre una memòria intermèdia, fa que sigui activa, per exemple, la que s'utilitzarà amb l'ordre enganxa del menú de les memòries intermèdies o amb els botons de baix el diàleg. En fer un doble clic sobre una memòria intermèdia, el seu contingut s'enganxarà en la imatge activa com una selecció flotant; és una drecera de l'ordre «Enganxa la memòria intermèdia».
A baix del diàleg hi ha quatre botons. Les operacions que realitzen són accessibles des del menú de la memòria intermèdia que s'obté fent clic dret sobre la memòria intermèdia activa.
En el menú de la pestanya del diàleg de la «memòria intermèdia», es pot triar entre i . En mode graella, les memòries intermèdies es dipositen en una taula rectangular. En mode llista s'alineen verticalment, cada fila mostra una miniatura dels continguts de la memòria intermèdia, el nom, i les dimensions en píxels.
![]() |
Suggeriment |
---|---|
Ctrl+F obriu un camp de cerca. Mireu Visualitza com a llista; Visualitza com a graella |
Es pot canviar la mida de les previsualitzacions de la memòria intermèdia en el diàleg utilitzant el submenú «Previsualitza la mida» del diàleg en el menú de la pestanya.
En la part inferior del diàleg hi trobareu uns quants botons:
Aquesta ordre enganxa el contingut de la memòria intermèdia seleccionada en la imatge activa, com una selecció flotant. L'única diferència amb l'ordre Enganxa és que utilitza la memòria intermèdia seleccionada en lloc de la memòria intermèdia del porta-retalls general del GIMP.
Aquesta ordre enganxa el contingut de la memòria intermèdia seleccionada en la selecció de la imatge activa, com una selecció flotant. L'única diferència entre aquesta i l'ordre ordinària Enganxa-ho dins la selecció és que utilitza la memòria intermèdia seleccionada en lloc de la memòria intermèdia del porta-retalls general del GIMP.
Aquesta ordre crea una nova imatge d'una sola capa fora del contingut de la memòria intermèdia seleccionada. L'única diferència amb l'ordre Enganxa com a nou és que utilitza la memòria intermèdia seleccionada en lloc del contingut de la memòria intermèdia del porta-retalls.
Aquesta ordre elimina la memòria intermèdia seleccionada, sense demanar confirmació. No es pot eliminar la memòria intermèdia global.