Publicitat
Publicitat

Corrector ortogràfic de català (general) per al LibreOffice i l'Apache OpenOffice

(S'ha redirigit des de: Rebost:Corrector ortogràfic de català (general) per al LibreOffice)

Aquesta és la revisió aprovada d'aquesta pàgina, així com la més recent.

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Spellcheck.png

Autor:

Softcatalà

Llicència:

GPL 2+, LGPL 2.1+

Lloc web:

http://www.softcatala.org/corrector


Veieu cap problema en aquesta fitxa?
Problema amb la fitxa

Traduït per
Softcatalà
Vegeu el projecte

3.28
(512 vots)

Baixada

Linux-ico-rebost.png
Windows-ico-rebost.png
OSX-ico-rebost.png
Fletxa baixada rebost.jpg

Descripció

El Corrector ortogràfic de català (general) per al LibreOffice us permetrà verificar l'ortografia del català dels vostres documents de LibreOffice en qualsevol llengua o plataforma (Windows, Linux, OSX). També el podeu utilitzar en l'OpenOffice.org 3.x i l'Apache OpenOffice.

Conté totes les entrades que formen part de l'estàndard general definit per l'Institut d'Estudis Catalans, així com la morfologia recollida a la seva gramàtica. Inclou totes les formes específiques valencianes i balears recollides per l'IEC i el Gran Diccionari de la Llengua Catalana (GDLC, Enciclopèdia Catalana). En total conté més de 100.000 arrels de paraula.

Instal·lació (si useu l'Apache OpenOffice seguiu les passes anàlogues):

  1. Instal·leu l'extensió fent doble clic sobre el fitxer baixat. Alternativament, també podeu seleccionar l'extensió anant al menú «Eines->Gestor d'extensions...» i fent clic al botó «Afegeix...».
  2. Tanqueu el LibreOffice.
  3. Si està en execució, tanqueu també l'inici ràpid del LibreOffice (la icona a la safata del sistema del Windows).
  4. Reinicieu el LibreOffice.
  5. Useu el corrector ortogràfic

Nota important: aquest corrector ja està inclòs al LibreOffice en català, per tant, no cal que l'instal·leu si feu servir aquesta versió. Només és necessari que l'instal·leu si no teniu el corrector instal·lat de sèrie. L'Apache OpenOffice no inclou el corrector de sèrie i sí és necessari instal·lar aquesta extensió per poder corregir l'ortografia de textos en català.

Nota: El fitxer de la baixada té extensió .oxt. En alguns casos, l'extensió del fitxer baixat pot canviar automàticament a .zip. Cal que el fitxer tingui l'extensió adient per a poder-lo instal·lar correctament. Podeu canviar-ne manualment l'extensió .zip per .oxt.

Nota 2: El número de la versió a Baixada fa referència a la versió del corrector, no pas a la versió del LibreOffice ni de l'Apache OpenOffice.


Informació addicional

Tot seguit teniu recursos relacionats amb el LibreOffice que podeu instal·lar de forma addicional.

Aviseu-nos d'un problema a la fitxa

Apunteu tot allò que sigui problemes amb la fitxa o els enllaços de baixada. Per a problemes que tingueu amb el funcionament del programa, adreceu-vos als fòrums, a les llistes de correu o al web de l'autor del programa. No contestarem cap missatge relacionat amb problemes propis dels programes, atès que l'equip del Rebost de Softcatalà no té capacitat de ser un servei d'assistència tècnica.

Nom:
Adreça electrònica: (opcional)
Comentari:
Comprovació: Escriviu l'any actual al revés (obligatori)