Publicitat
Publicitat

Instruccions


Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

[modifica] Descripció

El Rebost té com a objectiu aplegar tot el programari en català sigui de la plataforma que sigui per tal que els usuaris puguin identificar ràpidament quins programes hi ha en català. És la part més visible de Softcatalà, amb desenes de milers de visites mensuals per tal de descarregar-ne algun dels programes que aplega.

Atès que els darrers anys s'ha passat de pocs programes en català a centenars, l'objectiu del Rebost només es pot assolir amb mecanismes col·laboratius, en què la petita ajuda dels usuaris resulta cabdal.

En aquest sentit, podeu ajudar de dues formes:

 • Ajudar en el manteniment per a què el Rebost estigui actualitzat
 • Creant fitxes de nous programes en català

[modifica] Incorporació de nous programes al Rebost

Aquest és el procediment que ha de seguir qualsevol persona que vulgui incorporar-hi un nou programa.

[modifica] Criteris d'acceptació de programari

Per acceptar la inclusió d'un programa al Rebost de Softcatalà cal que compleixi aquests requisits:

 • Que estigui en català.
 • Que sigui un programa legal (comercial o lliure).
 • Que el programa sigui lliure, gratuït o de prova, sense necessitat de donar dades personals o pagar per instal·lar-lo.
 • Que tingui unes instruccions clares per a activar el català, tenint en compte que no tothom coneix l'anglès.
 • Que tingui una certa qualitat.

La immensa majoria dels programes que no són lliures, anomenats programes privatius, tenen clàusules als seus acords de llicència que impedeixen a tercers modificar-los i distribuir les versions modificades. Això té com a conseqüència que no es puguin traduir. En general, si un programa privatiu no permet la traducció mitjançant paquets d’idioma o fitxers externs, les traduccions representen un incompliment de l’acord de llicència i no es poden distribuir.

De totes maneres, abans de traduir un programa us recomanem revisar-ne les condicions legals per comprovar sota quins termes es pot distribuir posteriorment. A Softcatalà hem optat per no publicar traduccions de programes amb restriccions, ja que ens exposen a accions legals que fins i tot podrien incloure indemnitzacions econòmiques.

[modifica] Procés de comprovació prèvia

 • S'ha de provar el programa, comprovant en profunditat que funciona correctament.
 • S'ha de comprovar que l'instal·lador no té virus, utilitzant com a mínim dos antivirus.
 • És aconsellable fer-ne una captura de pantalla.

[modifica] Procediment per a la incorporació d'un programa al Rebost

Qualsevol persona pot crear una fitxa candidata d'un programa per a ser inclosa a El Rebost. L'equip de Softcatalà la revisarà i la sotmetrà a admissió als administradors.

El procediment que ha de seguir qualsevol proposta es detalla a continuació. Llegiu TOTS els punts AMB ATENCIÓ abans de començar a escriure. En cas de no seguir les instruccions, les propostes seran eliminades pels administradors.

Instruccions:

1.- Comproveu que el programa no existeixi ja al Rebost.

2.- Si no hi és, escriviu el nom del programa en qüestió i creeu-ne la fitxa. Si el nom conté accents o dièresi, s'hi han de posar.


3.- L'equip de Softcatalà l'acceptarà si compleix els requisits i passarà la fitxa tal qual de PreRebost a Rebost. Podeu consultar l'estat de la vostra fitxa a la pàgina del PreRebost.

[modifica] Actualització de les fitxes

Abans de ser aprovada, al PreRebost, és possible actualitzar repetidament una fitxa. Però, un cop passada al Rebost, tot i que es pot encara actualitzar, els canvis no seran directament visibles i caldrà que un usuari del grup rebost els aprovi.


[modifica] Manteniment del Rebost

La manera més fàcil de col·laborar és en el manteniment del Rebost, aspecte fonamental. Cada fitxa conté una icona a la part inferior que diu Aviseu-nos d'un problema a la fitxa. Quan detecteu que:

 • Els enllaços de descàrrega no funcionen
 • Que l'executable no funciona
 • Que existeix una versió més moderna del programa que la que indica la fitxa (el número)
 • Que el programa està disponible en més plataformes que les que indica la fitxa (Windows, Mac, Linux)
 • La fitxa conté faltes ortogràfiques o gramaticals, informació errònia o incompleta
 • Qualsevol altra dada desfasada o incorrecta

cliqueu sobre Aviseu-nos... i escriviu detalladament l'errada. El vostre avís el rebran els administradors i esmenaran el problema el més aviat possible. Atès que el Rebost és susceptible de contenir centenars de programes, i l'equip de Softcatalà és molt limitat, sense la vostra ajuda en aquest esquema col·laboratiu resultaria impossible la gestió del Rebost.

Important: per a problemes relacionats amb el programa en qüestió (instal·lació, opcions, funcions...) adreceu-vos als fòrums, no utilitzeu aquest mecanisme.

Separa Categories