Publicitat
Publicitat

Corrector ortogràfic


Dreceres ràpides: navegació, cerca

El corrector ortogràfic és una característica que us permet revisar l'ortografia dels missatges abans d'enviar-los. Funciona comparant les paraules del text amb un vocabulari (freqüentment anomenat diccionari). Si una paraula no es troba al vocabulari el corrector us oferirà una llista de paraules properes per tal que en trieu una. També us donarà l'opció d'afegir paraules al vocabulari.

Contingut

[modifica] Instal·lació dels diccionaris

[modifica] Thunderbird

Hi ha molts vocabularis disponibles en diferents idiomes però, per tal d'utilitzar-los, primer els heu d'instal·lar. Per a instal·lar un nou diccionari pel corrector ortogràfic del Thunderbird seguiu els següents passos:

 1. Consulteu la secció de diferents diccionaris per a les aplicacions, hi trobareu enllaços a alguns diccionaris i instruccions de com desar-los al disc.
 2. Baixeu el diccionari de l'idioma que desitgeu al vostre ordinador (per exemple, el podeu desar al vostre Escriptori).
 3. Seleccioneu el menú Eines > Complements i premeu el botó Instal·la en el gestor de complements.
 4. Trieu el fitxer del diccionari que heu descarregat al vostre ordinador i deixeu que s'intal·li.
 5. A partir d'ara ja podreu utilitzar el diccionari que acabeu d'instal·lar amb el corrector ortogràfic.

Alternativament, també podeu instal·lar els diccionaris arrossegant els seus enllaços des del vostre navegador cap al gestor de complements.

 1. Obriu el gestor d'extensions del Thunderbird accedint al menú Eines > Complements.
 2. Des del navegador, arrossegueu l'enllaç del diccionari que voleu instal·lar i deixeu-lo anar al gestor de complements.
 3. Deixeu que s'instal·li i ja el podreu fer servir.

[modifica] Revisió de l'ortografia

[modifica] Activació

[modifica] Thunderbird

Podeu obrir el diàleg del corrector ortogràfic des de la finestra de redacció de missatges, situeu-vos a l'àrea de text i seleccioneu el menú Opcions > Comprova l'ortografia. També hi podeu accedir mitjançant el botó de la barra d'eines.

A més, a partir de la versió 1.5 el Mozilla Thunderbird us permet fer la revisió de l'ortografia directament sobre el missatge que estigueu redactant. Mentre escriviu, les paraules que no es trobin al diccionari sortiran subratllades en vermell. Cliqueu amb el botó dret a sobre d'una paraula subratllada per a veure els suggeriments del corrector ortogràfic.

[modifica] Característiques

El corrector té tres característiques bàsiques que hauríeu de conèixer. S'hi pot accedir tant des del diàleg com des del menú contextual.

 • Llista de suggeriments

Quan trieu una paraula d'aquesta llista es substituirà la paraula que no heu escrit correctament pel suggeriment. Si esteu fent la revisió des del diàleg haureu de prémer el botó Reemplaça.

 • Afegeix al diccionari

Trieu aquesta opció si la paraula escollida està escrita correctament i voleu afegir-la al vostre diccionari personal.

 • Ignora la paraula

Si una paraula està ben escrita, però no voleu afegir-la al diccionari, trieu aquesta opció. Per fer-ho des del diàleg de revisió heu de prémer el botó Ignora-les totes.

Separa Categories