Publicitat
Publicitat

Preguntes més freqüents del NetVampire


Dreceres ràpides: navegació, cerca
Escombra icona.png Aquesta pàgina està discontinuada
No es tradueix

P. Quines diferències hi ha entre el Net Vampire i el Get Right?

R. Tant el Net Vampire com el Get Right són programes de suport en la descàrrega d'arxius des d'Internet o d'altres xarxes, que estan en actualització constant fent difícil de dir les diferències que hi ha entre ells dos avui, sense haver de mentir demà. És per això que apart de les petites diferències entre opcions, se'n poden indicar dues de principals: la primera és el fet de que el Net Vampire disposa d'un interfície d'usuari molt més intuïtiu i fàcil d'utilitzar que no pas el Get Right i la segona és que el Net Vampire és totalment gratuït mentres que el Get Right es presenta en modalitat Shareware.

P. Es pot utilitzar l'opció X-mouse del Windows® sense alterar el funcionament del Net Vampire?

R. L'opció X-mouse és una opció oculta del MS Windows®, que permet desplaçar-se entre finestres sense haver de polsar sobre elles per portar-les a primer pla. En versions anteriors del Net Vampire, l'X-mouse, feia que l'opció d'arrossegar i deixar el arxius a la cistella d'arrossegaments, no funcionés correctament i fos impossible afegir una tasca mitjançant aquest sistema. En la versió actual, al menys en Windows 98, es pot activar tranquil·lament aquesta opció sense patir per fer malbé cap de les opcions del Net Vampire.

P. Què aconsegueixo registrant el Net Vampire?

R. A diferència del Get Right, el Net Vampire és un programa gratuït pel qual no és necessari registrar-se, és a dir, té totes les funcions activades. La font d'ingressos de l'autor ve aconseguida gràcies a la inclusió de banners comercials (anuncis interactius) en una part de la finestra principal del Net Vampire. Tal com diu l'autor del programa, aquests anuncis (que canvien constantment) entretenen l'avorrida tasca de baixar arxius d'Internet; tot i això, si ens interessa treure'ls, tenim l'opció de registrar el programa i se'ns enviarà un número de sèrie personalitzat al nostre nom que podrem introduir en el Net Vampire per tal d'eliminar els anuncis. Per més informació, premeu aquí.

P. Les tres icones de la part inferior dreta del Net Vampire tenen alguna funció o són merament informatives?

R. Aquestes tres icones, són els representants gràfics de les opcions Marcatge, Restriccions temporals i En finalitzar respectivament. Les icones són de color gris si tenim aquestes opcions desactivades i fent doble clic, o activant les opcions per d'altres mitjans, farem que "s'encenguin" i s'activi l'opció escollida. A més, si premem el botó dret, accedirem al diàleg de configuració de les diferents opcions.

P. He afegit una tasca, i al costat del seu nom i estat han aparegut dos fletxes verdes formant una circumferència. Que passa?

R. Aquesta icona ens informa de què el servidor on està ubicada la tasca té el suport de reinici activat. Això significa que podem aturar la tasca en qualsevol moment i seguir unes hores més tard, l'endemà o al cap d'un any, sempre i quan l'arxiu que estem descarregant continuï existint en el servidor. La majoria de servidors tenen aquesta opció activada, però a vegades ens podem trobar que no ens permetin reinciar encara que ja tinguem el 98% de la tasca descarregada. Molts cops, no ens fixem en aquest símbol, i si ens estem baixant un arxiu gran i el seu servidor no suporta el reinici, desconnectar d'Internet o tancar el Net Vampire ens suposarà començar de vell nou. Per evitar això podem activar l'opció Avorta la tasca si no es suporta reiniciar de Opcions / Per defecte / Paràmetres del lloc a la pestanya Connexions. Aquesta opció no tan sols ens avisarà quan no es suporti el reiniciament, sinó que ni tan sols iniciarà la tasca. Un cop tinguem coneixement del fet, podrem iniciar la tasca desactivant l'opció Avorta la tasca si no es suporta reiniciar tan sols per l'ubicació de la tasca en concret.

P. Quan em baixo un cert arxiu d'Internet mitjançant el Net Vampire em dona un error o sembla ser que no es baixa correctament, mentres que si el baixo utilitzant el meu navegador predeterminat comença la transmissió de manera normal, que passa?

R. Algunes pàgines Web no tenen el arxius enllaçats directament, sinó que funcionen mitjançant d'altres sistemes. El Net Vampire detecta aquest problema moltes vegades i aconsegueix, mitjançant un diàleg automàtic amb el servidor, baixar-se l'arxiu definitiu. Un cas particular són els VSL. Aquests arxius tenen instruccions de com baixar-se l'arxiu que desitgem i alguns servidors ens envien aquest tipus d'arxius enlloc de l'enllaç directe a l'arxiu real desitjat. El Net Vampire suporta els VSL, i seguirà automàticament les instruccions que li indiquin si teniu l'opció Processa els fitxers .VSL a Opcions / Sistema activada. Tot i això el Net Vampire no és perfecte, i hi pot haver certs sistemes de certes pàgines que no siguin compatible amb ell.

P. Sóc programador o Web Master i m'agradaria incloure funcions del Net Vampire directament en el meu programa/pàgina web, és possible?

R. El Net Vampire suporta varis sistemes per dir-li, de manera externa, que, per exemple, iniciï una certa tasca. Per a informació detallada sobre tot això, visiteu la secció tècnica a la pàgina web del Net Vampire.

P. Per què serveix la pestanya ZIP?

R. Els ZIP són un tipus de fitxers comprimits molt estesos per internet degut a les elevades prestacions que donen. La pestanya ZIP, ens permet veure que contenen aquests arxius sense necessitat de tenir un programa especialitzat. Però no només això: mitjançant les tres icones que es troben en aquesta pestanya podrem visualitzar fitxers de text, descomprimir o executar. A més, tot això ho podem fer sense la necessitat d'acabar de descarregar l'arxiu ZIP sencer, és a dir, a mesura que el descarreguem ens aniran apareixent a la llista els fitxers que aquest conté i ja estan al nostre disc dur.

P. Per què serveix la pestanya Enllaços?

R. Si desitgem descarregar massivament molts arxius d'un mateix lloc o no podem veure el contingut d'un directori mitjançant el nostre navegador, aquesta pestanya ens serà útil. Per tal d'utilitzar-la, tan sols hem d'afegir una tasca amb el nom del directori d'internet que volem mirar. El Net Vampire crearà un arxiu HTML amb l'estructura del directori que volem veure, i a la pestanya Enllaços apareixeran, justament, els enllaços els diferents arxius del directori. Aquesta pestanya, també es pot fer servir per tal de llistar els enllaços de qualsevol pàgina en format HTML que descarreguem d'internet.

P. En el menú Tasques, hi ha una opció anomenada Enganxa els enllaços. Per què serveix?

R. Aquesta pregunta ve en relació a l'anterior: quan tenim un fitxer HTML seleccionat i volem descarregar tot els arxius que conté enllaçats, tan sols polsem sobre Enganxa els enllaços i el Net Vampire afegeix totes les tasques per nosaltres.

P. En el diàleg Paràmetre de la xarxa, el Net Vampire em demana la meva adreça electrònica, perquè la vol?

R. Quan entrem en un servidor FTP com anònim, aquest ens demana igualment una contrasenya i s'acostuma a posar, més que res per cortesia, la nostre adreça de correu electrònic. La majoria de servidors no comproven l'adreça, tot i que n'hi ha alguns que no ens hi deixaran accedir si no aquesta no és real.

Separa Categories