Publicitat
Publicitat

Organització Programari lliure

(S'ha redirigit des de: Organitzacio PLL)

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Escombra icona.png Aquesta pàgina està discontinuada
Iniciativa va acabar fa temps

El contingut actualitzat d'aquest projecte esta disponible a wiki.lliure.eu. En cas de no trobar-lo fes-ho saber a admin(a)wiki.lliure.eu.

Contingut

[modifica] Objectiu

Creació d'una entitat de promoció i defensa del coneixement lliure en qualsevol àmbit de la societat i de la cultura catalana. Fer-la servir de paraigües i com a nexe d'unió per a iniciatives conjuntes dels diferents grups existents.

[modifica] Accions

La nostra activitat es pot seguir públicament en aquestes planes i als arxius de la llista de correu.

 • Manifest PL Adreçat a la ciutadania i en especial als representants polítics, amb el qual demanarem el seu posicionament i compromís.
 • Admpub Llista de correu per a una millor coordinació de campanyes per l'ús del programari lliure en la administració pública.
 • ...

[modifica] Criteris de funcionament

 • Anar fent feina... discussió
  • Transparència, documentació exhaustiva
  • Modularitat, especialització
  • Descentralització, localització
  • Xarxa, treball en grup
  • Lideratge, iniciativa
  • ...
 • Tot es coordina des de una llista/grup fins que cal, per massa crítica i havent considerat que no es cau en fragmentacions innecesaries, crear-ne un altra/e independent. Per ara ens centrem en crear-ne un de solid al voltant del Programari Lliure que ajude a generar-ne d'altres. En cas de nomenar coordinadors, nomenarne almenys dos.
 • Paranys que poden fer fracasar qualsevol iniciativa.


[modifica] Procés constituent

 • Elecció de representants: Calen 3 representants. Qualsevol membre pot aspirar a representar el grup. Qui surti escollit(debat o vots) tindrà la confiança del col·lectiu des de l'1 de gener fins el 31 de desembre. Potser els representants escollits tornen a ser els mateixos tres, potser no.

Aquests 3 representants són els interlocutors oficials del col·lectiu i tenen poder de decisió allà on calgui decidir. Han d'informar als membres de totes les passes, abans i després de fer-les. Han de respondre totes les preguntes que els membres els hi adrecin. Els membres poden debatre tot el que calgui sobre qualsevol tema, però un cop preses les decisions tots quadrem files... fins a la propera elecció de representants. Potser a un representant li toqui fer de interlocutor en algún aspecte que personalment no hi està d'acord.


[modifica] Membres

Per ordre alfabètic.

Per a formar part de l'associació cal ser una persona amb involucrament acreditat i avalat en els temes que ens ocupen. Sisplau, envia un correu a orglliure + softcatala + net presentant-te i especificant dos membres que et poden avalar si els tens.


[modifica] Colaboradors

Qualsevol persona o organització que comparteixi els objectius nostres pot ser considerada com a colaboradora. Aquest tipus de contracte implica un intercanvi fluit de informació i actuacions conjuntes de ambdues entitats.


[modifica] Adhesións

Qualsevol persona o organització (pública, privada, social) pot adherir-se a aquesta iniciativa. L'adhesió no comporta cap obligació. L'adhesió comporta una autorització a fer aparèixer el vostre nom en un llistat públic de persones i organitzacions adherides. Per a adherir-se només cal afegir el nom al final d'aquesta pàgina o enviar-lo a qgil + desdeamericaconamor + org i hi us afegirem.

Per ordre d'arribada.

Persones

Organitzacions

 • ...

Organitzacions existents que podrien adherir-se

[modifica] Recursos

Globals:

Separa Categories