Publicitat
Publicitat

Codi de conducta


Dreceres ràpides: navegació, cerca

[modifica] Codi de conducta a la comunitat Softcatalà

Aquest document conté el que considerem un comportament ideal i és el que esperem d'aquelles persones que volen involucrar-se o participar en activitats de Softcatalà.

Consells

 • Sigueu respectuosos, considerats i constructius. El desacord, que succeeix sovint, no és una excusa per a la manca d'educació o els atacs personals. Oferiu abans alternatives que negatives. Recordeu que una comunitat en què la gent se sent incòmoda no és productiva.
 • Sigueu pacients i generosos. Si algú demana ajuda és perquè ho necessita. Suggeriu amablement documentació específica o més llocs apropiats per fer la consulta si escau, sense caure en respostes agressives o de l'estil «llegiu-vos el manual».
 • Enteneu correctament què vol dir la gent:
  • Recordeu que les decisions són sovint una elecció difícil entre pols oposats. Si no hi esteu d'acord, si us plau, expresseu-vos amb cortesia.
  • Si hi ha res que us sembli indignant, comproveu que no ho heu malinterpretat. Davant del dubte, demaneu un aclariment, però no assumiu la interpretació més negativa.
 • Intenteu ser concisos. Eviteu repetir allò que ja s'hagi dit. Allargar converses innecessàriament dificulta el seu seguiment. La gent pot sentir-se personalment ofesa en rebre molts missatges on es repeteix el mateix.
 • Col·laboreu. La col·laboració és fonamental en els projectes basats en comunitats. Us encoratgem a treballar junts ja sigui dins o fora dels projectes propis cercant sinergies. La col·laboració redueix esforços redundants i millora la qualitat del nostre treball. Internament i externament, sempre hem d'estar oberts a la col·laboració.
 • Respecteu les temàtiques. No envieu correus amb temàtiques no relacionades amb l'àmbit de l'espai comunicatiu a què us adreceu. Per exemple, correus amb ofertes comercials, continguts polítics o religiosos a una llista de coordinació de traductors.
 • Les males notícies quan abans millor. Per evitar sorpreses i les presses d'última hora aviseu abans que sigui massa tard. Per exemple, si preveieu una llarga absència o una sobrecàrrega de feina. Això és especialment important en el cas dels responsables de projecte.

Aquest codi està inspirat pel codi de comportament de la comunitat GNOME.

Separa Categories