Publicitat
Publicitat

Actualitat

tecnològica i de llengua catalana

Jornades Tecnolliure - Linkat 2008 a Santa Coloma de Gramenet

Softcatalà

El proper dies 16, 17, 18 i 19 d'octubre es celebraran les Primeres Jornades Populars de Programari Lliure a Santa Coloma de Gramenet, organitzades conjuntament per l'IES Puig Castellar i l'IES Terra Roja, amb la col·laboració de nombroses entitats públiques i privades.

Els objectius principals de les jornades són la divulgació del Programari Lliure com a eina de cohesió social, avançar en la democratització de les noves tecnologies i reforçar les bones pràctiques informàtiques. Per portar-ho a terme s'han organitzat al llarg de 4 dies, debats, xerrades, tallers, ... i s'ha preparat un espai especific amb 100 ordinadors connectats a la xarxa, amb Sistema Operatiu Linkat 2.0.

Les activitats es poden agrupar en tres nivells:

A. El primer, de caràcter més tècnic, està dirigit fonamentalment als alumnes dels cicles formatius d'informàtica i usuaris avançats. Alguns dels temes que es tractaran en aquesta secció són la organització de cooperatives de treballadors de la informàtica, sol·licitud de microcrèdits, nova economia empresarial, donar a conèixer projectes tecnològics de diferents empreses desenvolupats amb Programari Lliure, ...

B. El segon, de caràcter multiusuari, està dirigit a la comunitat educativa (alumnes i professorat), amb l'objectiu principal de donar a conèixer eines per desenvolupar la tasca docent i alhora realitzar intercanvis d'experiències entre diferents centres educatius del nostre entorn. En aquest sentit, cal destacar l'organització d'unes jornades tècniques adreçades al professorat i la presentació dels cursos d'hivern de l'AEIC, entre altres activitats.

C. El tercer, obert al públic en general, té com objectiu garantir l'autonomia dels usuaris finals d'informàtica respecte als diferents sistemes operatius existents. Es preveuen tallers de reparacions i instal·lacions d'ordinadors, tallers d'edició de vídeo i imatge digital, jocs, música, demostracions de programari lliure, ....

Softcatalà participa el dissabte dia 18 d'octubre a l'IES Puig Castellar parlant de Programari lliure i llengües minoritàries.

Per a més informació, veure pàgina oficial de la Tecnolliure: http://tecnolliure.xeill.net

Publicitat

Comentaris

Tot el que trobo sobre el programari lliuere és per a iniciats   

Soc usuari d'informàtica des de gairebé fa vint anys.Durant els primers anys, a la feina,era una nosa a fer, a més a més de la burocràcia habitual.Després era una batalla contínua perque els programes no eren adients a la feina que feia,jo era visitador mèdic.Gràcies al servei de teleajuda de l'empresa i al suport del meu fill gran,que era enginyer informàtic, m'en vaig anar sortint.Ara estic jubilat, el meu fill, que era un devot del Linux,ha mort i ens ha deixat instal.lat aquest sistema a l'ordinador de casa. Des de sempre l'hem fet servir i, quan sorgia una pega,ell l'arranjava. Ja se que tots plegats estàvem molt mal acostumats, Però ara, quan desapareixen les icones, quan no reconeix l'impressora, quan no desa una foto,etc. no saps aquí acudir. Hi ha algún lloc on fer un curs partint de zero de Linux?. Us agrairia molt una resposta.

Tot el que trobo sobre el programari llure és per a iniciats   

Pots trobar tot la informació que cerques a http://www.softcatala.org/wiki/Linux
i en concret a http://www.softcatala.org/wiki/Documentació

I si necessites ajuda pots escriure el problema al fòrum (http://www.softcatala.org/forum/)

GNU/Linux desborda humanitat   

Gracies per aquest missatge tan tendre.

No sé si vius molt juny, pero si pots vine a visitar-nos a la Tecnolliure en Santa Coloma de Gramenet. En aquests dies uns quants tècnics intentaran ajudar a la gent que com vosaltres vol tirar endavant amb el programari lliure.


Sessió