Publicitat
Publicitat

Primer manual d'animació 3D en català. Programari lliure.

Qüestions generals sobre programari per a GNU/Linux

Moderadors: jordis, cubells, Andreu

Primer manual d'animació 3D en català. Programari lliure.

Data: dj. gen. 14, 2010 9:14 pm

Autor:: Mikelet37
Hola a tothom!

Ara ja farà un any vaig començar a desenvolupar un projecte que considero prou interessant. Es tracta d'un e-book (llibre electrònic) en el que s'exposen en llengua catalana les bases del que seria tot el procés d'animació en 3D amb programari lliure i està llicenciat sota una llicència creative commons, per tant es pot compartir amb tothom gratuïtament. El llibre s'anomena: "Animació 3D mitjançant programari lliure".

Bé doncs, la idea d'aquest llibre era de cada un dels passos del procés animat explicar-ne les bases i després explicar com es fa cada cosa fent servir programari lliure. Per tant hi ha una part que es genèrica per a qualsevol programa d'animació 3D i una altra en que s'especifica com es duu a terme aquell procés amb programari lliure (concretament amb el programa d'edició 3D Blender les parts de 3D i amb programes com Gimp o Inkscape etc les parts que ho requereixin). Per exemple, si jo parlo de l'animació, al llibre primer s'expliquen les bases d'aquesta, en que consisteix mètodes etc. I després s'especifica com es fa amb Blender.

En principi és el primer manual genèric d'animació en Català i crec que podrà tenir èxit si es desenvolupa amb més persones. Jo ja n'he escrit la base, un llibre electrònic de 160 pàgines aproximadament i ara m'agradaria cercar col·laboradors per fer-lo més gran i més ambiciós.Buscaríem gent que entengués de qualsevol dels següents temes i interessades en col·laborar (per suposat hauriend de fer servir programari lliure):-Programari lliure

-Disseny de personatges

-Guionisme

-Modelatge (orgànic o inorgànic)*

-Materials i textures (aquí entra qualsevol que conegui teoria del color...)*

-Rigging (també anomenat andamiatje)*

-Animació*

-Il·luminació*

-Render*

-Edició de vídeo

-Edició de so* En les categories marcades amb asterisc estaria bé que es tinguessin coneixements amb Blender, tot i no ser necessaris absolutament ja que si no es tenen coneixements de Blender però se'n tenen d'un altre programa es podria explicar teoria igual.

Si hi ha qualsevol persona interessada en ajudar amb el projecte que contacti amb mi mitjançant el correu electrònic a l'adreça: miki3737@gmail.com per tal de parlar-hi.

Si hi ha qualsevol persona interessada simplement en descarregar el llibre que contacti amb mi a l'adreça d'abans per que li passi o que entri al meu bloc http://animarenllibertat.blogspot.com on trobarà un enllaç per la descarrega.

Gràcies!!! :)

P.S.: No se si m'hauré equivocat de lloc al fòrum per penjar aquest post, si és així demano disculpes :)

Miki

Torna a: GNU/Linux

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant